A- A A+

Vloerverwarming

Theo Verwerft BVBA - Heist-Op-Den-Berg - VloerverwarmingEen groot voordeel van vloerverwarming is dat de warmte gelijk verdeeld wordt over de oppervlakte. Doordat we hier spreken over stralingswarmte zijn er minder hoge temperaturen nodig om hetzelfde warmtegevoel te creëren. Vloerverwarming is doorgaans dan ook zuiniger dan klassieke centrale verwarming. Radiatoren zijn niet langer nodig en zo blijven de muren vrij. Dit heeft een positieve invloed op het ruimtegevoel. Stof dat zich verzamelt in convectoren of radiatoren is verleden tijd, vloerverwarming vergt geen onderhoud.

Soorten vloerverwarming

Er bestaan twee soorten vloerverwarming. Hydraulische vloerverwarming en elektrische vloerverwarming. Beide systemen hebben hun specifieke eigenschappen en voordelen. Bij hydraulische vloerverwarming wordt warm water door een systeem van buisjes gepompt. Elektrische vloerverwarmingselementen zijn zeer dun en kunnen bovenop eender welke bestaande vloer geplaatst worden. Het is dus niet nodig de bestaande vloer uit te breken of uit te diepen. Theo Verwerft werkt met de merken Radson en Begetube en kan zowel hydraulische als elektrische systemen aan.

Steekt u graag de handen uit de mouwen?

Een groot deel van de kostprijs bij het plaatsen van hydraulische vloerverwarming komt voort uit het feit dat er veel buisjes op een korte afstand van elkaar geplaatst moeten worden. Bent u handig en wil u budgetvriendelijk renoveren? Geen probleem, u kan meehelpen en zo een deel van de installatiekost uitsparen. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

top