A- A A+

Hoe werkt een zonneboiler?

Theo Verwerft BVBA - Heist-Op-Den-Berg - ZonneboilersEen zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een oplsagvat. De zonnecollector wordt op het dak geplaatst zodat deze zoveel mogelijk zonlicht kan opvangen. Het zonlicht verwarmt het water in de buisjes van de zonnecollector. Deze buisjes lopen door naar het opslagvat. Wanneer het zonlicht het water in de buisjes opwarmt, wordt dit rondgepompt. Zo wordt het koude leidingwater dat in het opslagvat zit opgewarmd door het warme water in de buisjes. In België is het noodzakelijk een soort back-up systeem te voorzien voor minder zonnige dagen. Dit back-up systeem laat toe het water verder op te warmen door de klassieke boiler.

Aangepast naar uw woning

Bovenstaande uitleg maakt duidelijk dat het belangrijk is om de juiste plaats te kiezen voor de zonnecollector en het oplsagvat. De Zonnecollector heeft de juiste helling nodig en zoveel mogelijk zonlicht. De afstand tussen de collector en het opslagvat houden we best zo klein mogelijk om geen warmte te verliezen. Ook is het belangrijk om de juiste collector te kiezen in functie van de warmwaterbehoefte. Een zonneboiler kan zowel voor sanitair warm water instaan als voor de centrale verwarming.

Advies op maat

Theo Verwerft heeft ruime ervaring met het plaatsen van zonneboilers, zowel in bestaande woningen als bij nieuwbouw. U kan op ons rekenen voor advies op maat van uw woning. Wij werken hoofdzakelijk met de merken Buderus en Solar. Contacteer ons voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

top